Gerechten en soeptip van het voorjaar!

Verras je gasten met favoriete seizoensgerechten in een handomdraai! Ieder seizoen serveren wij tips en inspiratie voor margerijke gerechten waarbij volop ruimte is voor jouw creativiteit. Met de producten van Knorr Professional, De Vegetarische Slager en Hellman’s bied je constante kwaliteit, zonder in te leveren op smaak!

Asperges zijn natuurlijk hét product van het voorjaar én bij asperges hoort een goede saus als begeleider! Maak je menu compleet met de soeptip van het voorjaar: Knorr Professional Asperge crèmesoep van met gebakken eitje, brood, zwarte peper en kruiden.

Het magazine ‘SAUS bij asperges’ van Unilever Food Solutions staat vol met tips en inspiratie voor het aspergeseizoen. Uit 5 snelle sausrecepten lichten we 2 varianten uit; de frisse mimosa-saus o.b.v. Knorr Botersaus met citroen en Knorr Professional Intense Flavours Citrus Fresh en de rijke dragon-roomsaus met Knorr Professional Authentieke Kippenfond en Knorr Professional Liquid Concentrate Kip als basis. Laat je inspireren!

Dragon-roomsaus

Ingrediënten - 10 personen

Bereidingswijze

Breng de witte wijn met de sjalotjes aan de kook. Reduceer de witte wijn tot de helft in en voeg de kippenfond en de room toe. Reduceer tot de gewenste dikte en passeer de saus. Voeg de dragon toe, monteer met wat boter en breng op smaak met Liquid Concentrate Kip.

TIP 1: Garneer met gezouten eidooier. “Laat één ingrediënt drie keer terugkomen in je gerecht”, is een bekende kooktip van chef Yotam Ottolenghi. Geef het eens een kans bij een aspergegerecht door asperges te combineren met een gepocheerd ei, hollandaisesaus en: gezouten eidooier. Door eidooiers te drogen in zout harden ze uit, waardoor je deze net als parmezaanse kaas over je gerecht heen kan raspen.

TIP 2: Met Knorr Professional Liquid Concentrate Kip creëer je snel diepte in de smaak van je gerecht.

Mimosa-saus

Ingrediënten - 10 personen

Bereidingswijze

Breng vier deciliter water aan de kook en voeg de botersauspoeder toe. Voeg het limoensap en de citrus toe. Kook het geheel drie minuten door. Snijd de eieren in brunoise en de kruiden fijn. Meng op het laatste moment het mimosagarnituur met de botersaus.

TIP 1: Verrijk je aspergesaus met garnituren. Dat gekookte eitje kan niet alleen naast de asperges, maar ook erbovenop. Door aspergegarnituren in de saus te verwerken verras je je gasten met een nieuwe kijk op klassieke aspergegerechten. Breng je frisse citroenbotersaus eens op smaak met mimosagarnituur: limoen, hardgekookt ei, fijngesneden sjalot en verse kruiden.

TIP 2: Wel de snelheid behouden, maar toch eens iets anders serveren dan hollandaise? Probeer dan eens de Knorr Botersaus met Citroen. Een verfrissende basissaus, bereid met echte boter en een vleugje citroen. Klop deze met de staafmixer op om de saus extra luchtig te maken voor meer rendement

Meer voor jouw menukaart?

Ontdek meer handige tips en oplossingen