Pinsa: Maak je menukaart klaar voor de zomer

Als horecaondernemer ben je altijd op zoek naar innovatieve gerechten om jouw gasten te verrassen. Heb je al gehoord van pinsa? Dit authentieke Italiaanse platbrood lijkt op pizza, maar heeft een unieke smaak en textuur. Lees verder om meer te leren over deze trend en waarom pinsa op jouw menukaart zou moeten staan.

Pinsa is een authentiek Italiaans platbrood met sterke gelijkenissen met de pizza. Net als bij een pizza wordt het deeg afgetopt met saus en diverse toppings. Het grootste verschil tussen de twee valt gelijk op: de vorm. Pinsa is meer ovaal zoals focaccia dan rond zoals een pizza. Dat maakt pinsa een stuk handzamer. Ook het deeg is anders. Pinsa wordt gemaakt van 3 soorten meel en zuurdesem. Door de lange fermentatie krijgt het deeg de kans om extra goed te rijzen, wat zorgt voor een rustieke bodem met krokante korst en een heerlijk luchtige binnenkant. Niet alleen heel smaakvol, maar ook een lust voor het oog door het ambachtelijke uiterlijk!

La Pinsa

Speciaal voor de professionele markt heeft Dr. Oetker Professional La Pinsa! ontwikkeld. Met dit concept voeg je gemakkelijk margerijke pinsa’s toe aan jouw menukaart. La Pinsa! is verkrijgbaar in twee varianten: de Base Pomodoro met tomatensaus en de Base Bianca met crème fraîche saus. De toppings bepaal je zelf waardoor je er een eigen draai aan kan geven. Met een baktijd van ongeveer 8 minuten, serveer je de pinsa’s binnen een mum van tijd bij jouw gasten aan tafel. Vanuit de vriezer, toppen, afbakken en serveren maar.

Dr. Oekter Professional La Pinsa

Bekijk alle

La Pinsa base bianca

Bestellen

La Pinsa base pomodoro 300 gr per stuk

Bestellen

Waarom pinsa op de menukaart

In de mooie lente- en zomermaanden zijn gasten meer op zoek naar internationale gerechten die ze even terugbrengen naar hun vakantie of ze alvast in de stemming brengen voor hun volgende reis. Pinsa’s doen hen even denken aan Italië. Daarnaast is een pinsa een vrij licht gerecht. Dat maakt het ideaal als terrashap. Ook kun je pinsa aanbieden als onderdeel van een shared diner. Kortom, pinsa sluit helemaal aan bij de trends van dit moment.

Smaakvolle vegetarische en veganistische variatiemogelijkheden

Steeds meer gasten kiezen bewust voor een vegetarische of veganistische levensstijl. Het aanbieden van een inclusieve menukaart is dan ook essentieel om deze groeiende groep te laten genieten van heerlijke gerechten. Maak bijvoorbeeld een vegetarische La Pinsa! Caprese. Een heerlijke Italiaanse pinsa, waarbij tomaat, verse basilicum en buffelmozzarella de hoofdrol spelen. Een combinatie die bij veel gasten in de smaak zal vallen. Maar ook een vegan variant is gemakkelijk te maken, bijvoorbeeld met paddenstoelen, rode ui, vegan mozzarella en vegan truffelmayonaise.

Staat de pinsa nog niet bij jou op de kaart? La Pinsa! van Dr. Oetker Professional maakt het eenvoudig om dit heerlijke gerecht aan te bieden, waardoor je niet alleen je menukaart toegankelijk maakt voor vegetariërs en veganisten, maar ook kunt profiteren van de toenemende vraag naar lichtere alternatieven voor traditionele pizza.

Meer lezen?

Ontdek meer handige tips in onze blogs