De terrashap voor vegetariërs

Het terrasseizoen is alweer in volle gang! Voor vegetariërs en veganisten kan het soms nog lastig zijn om een lekkere terrashap te scoren. Verras je gasten daarom met een heerlijke klassieke vegetarische (cheese)burger of een moderne teriyaki kipburger van De Vegetarische Slager, die in een handomdraai op tafel staan. De must-try voor iedereen die op zoek is naar een heerlijke vleesvrije optie op het terras. Benieuwd naar de gerechten? Lees dan verder.

Classic Burger

De geschiedenis van deze klassieker begon als rauwe tartaar en werd later in de 14e eeuw door onze oosterburen verder ontwikkeld. Eerst als “steak tartare” en pas later in de gebakken versie zoals we hem nu kennen als “Hamburger steak”. Tegenwoordig zien we deze klassieker ook als vegetarische variant op de menukaart verschijnen.

Ingrediënten - 10 personen

Bereiding

Mosterdsaus: Meng de Dijon mosterd door de Hellman's vegan mayo.

Ketchup: Meng de chipotle samen met de Knorr Intense Flavours Smoke door de ketchup.

Burgers: Plet de burgers tussen slagers folie zodat ze net iets groter zijn dan het broodje. Bak de burgers in zonnebloemolie of in de oven op 230°C met 10% stoom in ca. 5 minuten. Verdeel de cheddar over de burgers en zet ze kort onder de salamander of in de oven.

Garnituur: Maak de uien schoon en snijd ze in dunne ringen. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Was en droog de sla en snijd ze in julienne.

Opmaak: Halveer de hamburgerbroodjes en leg deze kort op de grill of bakplaat. Beleg de broodjes met de mosterdsaus, sla, rode ui, burger, tomaat, augurk en pittige ketchup.

Crispy burger met avocado, komkommer, radijs

Moderne gerechten kunnen ook opgebouwd zijn door gebruik te maken van klassieke ingrediënten en de combinaties daarvan. Neem deze burger die we verrijken met Japanse invloeden en smaken die vandaag de dag erg populair zijn. Zeker niet traditioneel en erg lekker.

Ingrediënten - 10 personen

Bereiding

Burgers: Bak de burgers bij voorkeur ontdooid, krokant in zonnebloemolie of in de oven op 230°C met 10% stoom in ca. 5 minuten.

Garnituur: Meng de Hellman's vegan mayo met de wasabi en doe deze in een spuitflesje. Maak de avocado en de radijs schoon en snijd ze in dunne plakken op de mandoline.

Opmaak: Halveer de hamburgerbroodjes en leg deze kort op de grill of bakplaat. Beleg de broodjes met de kropsla, avocado, Hellman's sesam-soja vinaigrette, zoetzure komkommer, paarse radijs en daarop de burger.

Maak de burger af met wasabi mayo en teryakisaus. Bestrooi de burger tot slot met de krokante uitjes en de sesamzaadjes.

Bekijk de ingrediënten

Bekijk alle

Hellman's vegan 104773

Bestellen

DVS Crispy Chicken 129115

Bestellen

Hellman's sesam soja vinaigrette 305021

Bestellen

Raw NoBeef Burger

Bestellen

Meer lezen over jouw menukaart?

Ontdek meer handige tips en oplossingen