wo 2 apr 2025

De Signature Dish van Juno


Bij Juno in het Zeeuwse Wemeldinge brengen Mandy Bezuijen en haar Griekse vriend Vaggelis Spyrou hun culinaire roots samen. Hun signature dish? Gebakken coquilles met Zeeuwse aardappelpuree, krokante serranoham en een groene kruiden-crumble.

 Een klassieker die het beste van onze keukens en culturen samenbrengt.

Op de menukaart vind je de mooiste ingrediënten, zoveel mogelijk uit Zeeland, bereid met de eenvoud en finesse van de mediterrane keuken. “Wij brengen een ode aan de zee, het Zeeuwse landschap en de warme Griekse gastvrijheid,” zegt Mandy. “Eten is hier, net als in Griekenland, een moment van verbinding. Een moment van samen genieten, delen en proosten op het leven – met een glas ouzo of een kruidige Griekse wijn in de hand.” Van gegrilde octopus tot souvlaki met huisgemaakte tzatziki: elk gerecht wordt met respect voor de ingrediënten bereid en geserveerd in een sfeer die even warm en uitnodigend is als een Griekse taverna op Corfu.

De bereiding

Vaggelis begint met het kort bakken van de coquilles in boter. “Ze zijn heerlijk vlezig en romig, en door ze slechts kort aan beide kanten te bakken, behouden we die structuur.” De coquilles worden geserveerd met een puree van Zeeuwse aardappeltjes, gemaakt met boter en Griekse olijfolie. De krokante serranoham, vooraf in de oven gebakken, zorgt voor een smaakvol contrast. Afgetopt met een groene kruiden-crumble en geserveerd met frisse limoenpartjes, is dit gerecht een perfecte mix tussen Zeeland en Griekenland. “Het is een van onze best verkochte gerechten,” vertelt Vaggelis.

Een klassieker die het beste van onze keukens en culturen samenbrengt.

Ook interessant voor jou