wo 31 jul 2024

Zo behaal je maximale omzet in het najaar

Rianne van VulpenRedacteur Bidfood

Dat het terras in de zomer dé plek is om maximale omzet te halen, daar kijkt niemand van op. Maar in de herfst en winter wordt nog lang niet bij iedereen optimaal geprofiteerd van het terras. Met deze tips is het voor je gasten ook in het najaar goed toeven op jouw terras.

1. Heaters

De belangrijkste vijand van het terras in de herfst en winter is de kou. Heaters zijn dus een welkome (lees: broodnodige) toevoeging om je terras winterproof te maken. Iets riskanter, maar zeker ook lekker warm én sfeervol, zijn vuurkorven op of rondom je terras. Heb je een volledig overdekt terras, bijvoorbeeld in de vorm van een evenemententent of glazen overkapping? Dan kan een warmtekanon ook uitkomst bieden om het terras op aangename temperatuur te krijgen.

2. Overkappingen

Niet alleen kou, maar ook neerslag en wind maken het in de herfst en winter minder comfortabel op het terras. Met een (stevige) overkapping is ook dat probleem de wereld uit. Bovendien zorgt een overkapping er meteen voor dat het terras beter verwarmd blijft. Op droge dagen en bij lichte neerslag, kunnen parasols en terrasschotten al een prima oplossing zijn om het terras droog en beter verwarmd te houden. Maar onstuimiger weer vraagt toch om een meer solide oplossing: met een evenemententent of een glazen ombouw zit je goed.

3. Een aangepast menu

Het terras in de herfst en winter vraagt om een ander menu dan de terrasgerechten en -dranken die je in het voorjaar en de zomer serveert. Vervang de zomerse cocktails dus dranken zoals glühwein, bockbier, warme chocolademelk en koffiespecialiteiten en kies in plaats van lichte salades voor een warme soep. Maak hierbij ook vooral gebruik van seizoensproducten, zoals pompoen en wild.

4. Kussens en dekens

Dekens en kussens houden je gasten niet alleen warm, maar geven ook een warme uitstraling aan je terras. Grote kans dat een terras met kussens en dekens op een gure herfstdag er voor jouw gasten dus veel uitnodigender uitziet. Wil je het je gasten écht comfortabel maken? Denk dan eens aan de optie om warmtekussens voor op de stoelen aan te schaffen.

5. Events

Hoe comfortabel je terras ook is, een beetje extra aandacht kan nooit kwaad. Een event op je terras kan helpen om gasten kennis te laten maken met jouw winterproof terras. Een filmavond, een silent disco of een live-optreden zijn voorbeelden van slimme triggers om gasten op jouw terras aan te laten schuiven.

Alles voor het najaar

Wil je meer inspiratie voor het najaar? Hier vind je praktische tips, de laatste trends en de nieuwste producten.

Alles voor het najaar

Ook interessant voor jou