Kleine snacks, groot effect: vier tips voor jouw terraskaart

Genieten van een lekkere snack op een zonnig terras, genieten toch? Dat vinden jouw gasten ook. Met de vier tips uit deze blog, maak je een verleidelijke terraskaart die gasten bij jou brengt en laat blijven!

Borrelhappen en andere gerechten zijn vandaag de dag onmisbaar op het terras. Door de drukte tijdens het terrasseizoen kan het Ondanks een goede voorbereiding, erg lastig worden voor de keuken om bij te blijven met bestellingen. Hieronder delen we enkele praktische tips om een efficiënte en margerijke terraskaart te maken.

Versimpel je terraskaart

Het aantal keuzes op je kaart beperken tijdens het terrasseizoen, is altijd een slimme zet. Dat betekent natuurlijk niet dat je kaart saai hoeft te zijn. De gerechten die je aanbiedt, moeten er wel staan. Maak je terraskaart simpeler door efficiënte gerechten op de kaart te zetten. Heb je een 'signature dish' waar je gasten steeds voor terugkomen? Dan mag dat gerecht zeker niet ontbreken op je terraskaart.

Surf mee op het succes van populaire (snack)trends

Elk terrasseizoen zijn er een aantal trends waar je op kan inspelen. Zo zijn er steeds meer gasten die graag voor vegetarische snacks gaan. Als er voor snacks met vlees gekozen wordt, winnen de bourgondische kwaliteitssnacks zoals de borrelmaatjes weer aan populariteit.

Ook trends zoals haute friture en high fry drukken steeds meer hun stempel op het menu. De boodschap? Kijk goed om je heen. Weet wat er speelt en wat je gasten zou kunnen smaken. Je hoeft heus niet op elke trend in te spelen, maar vaak kom je met een eenvoudige aanpassing al een heel eind.

Zoek je nog inspiratie?

Bekijk alle

Oesterzwam bites 138246

Bestellen

Borrelmaatjes

Bestellen

Inktvisringen gepaneerd 095868

Bestellen

Meester bitterballen

Bestellen
Met kleine snacks zorg je voor een wereld van verschil

Als bar of drankgelegenheid kan je enkel snacks aanbieden op je terras. Maar ook voor andere horecazaken kunnen kleine snacks voor een wereld van verschil zorgen. Ze zijn ideaal om je gasten wat langer te laten zitten en meer geld te laten uitgeven. Onderschat het effect van ‘zien eten, doet eten’ niet. Passeer dus slim met je borrelplank of warme hapjes in het blikveld van andere tafels. Wie kan er nu de geur van een portie bitterballen weerstaan? Ook originele snacks zoals de Nacho Cheese bites van Mora vallen in de smaak. Of bied je gasten een kleine snack aan, als verwelkoming. Je zal zien, het blijft zelden bij één hap.

Ontwerp een terraskaart die past bij de sfeer

Wat er op je menukaart staat is natuurlijk het belangrijkst. Maar hoe het er op staat, valt niet te onderschatten. Het hoofddoel van een menukaart is om je gasten te vertellen wat je verkoopt. Liefst op een zo duidelijk mogelijke en overtuigende manier. Omdat het ook één van de eerste contactmomenten is, zet je best meteen de juiste toon. Met een originele menukaart val je bovendien extra op.

Stel, je hebt het terras van je cafetaria of terras met veel aandacht en zorg ingekleed als een heuse jungle. Dan is het extra leuk om je gasten te verrassen met een menu-ontwerp dat daarbij past. Sommigen gaan zelfs verder en zetten hen menu op een bananenblad of een houten plankje. Een gelamineerd menu op papier werkt ook, maar heeft niet hetzelfde effect.

Hier lees je nog meer tips over het maken van een originele menukaart.

Spaar voor mooie gifts

De komende weken spaar je met Bidfood XTRA op ons snack assortiment. Ontdek hét spaarprogramma van Bidfood, speciaal voor horeca ondernemers en spaar voor mooie gifts

Bekijk het spaarassortiment

Meer lezen?