Wijnen uit de Provence

De Provence wijnstreek is vooral bekend van haar roséwijnen. Lees hier meer over deze wijnregio, een selectie wijnen uit de Provence én suggesties voor bijpassende gerechten.

De Provence roept bij iedereen wel een beeld op: een schilderachtige streek met prachtig heuvellandschap, pittoreske dorpen en straatjes, velden vol met geurende lavendel, tijm en rozemarijn. Maar bovenal is de Provence ook een zeer populaire wijnstreek, met name bekend van haar roséwijnen. Er worden in de Provence ook wel rode en droge witte wijnen geproduceerd, maar deze aantallen liggen een stuk lager.

Provence rosé

Rosé en de Provence gaan hand in hand samen, mede door de productie van prachtige rosé wijnen met een lichte, bleke kleur. Provence wijnen kenmerken zich door de fruitige aroma’s en het aangename karakter.

Meer dan een zomerdrank

Rosé wordt het meeste gedronken tijdens de zomermaanden, echter leent deze wijn zich uitstekend voor consumptie gedurende het hele jaar door. Dit komt omdat het een veelzijdige, toegankelijke en fruitige wijn is. Het is een uitstekende mooie ‘eet’ wijn die goed combineert met zowel mooie vis- als vleesgerechten.

Wijnen uit de Provence

Bekijk alle

Chouchou Provence Rosé, fles 1,5 ltr

Bestellen

Chouchou Provence Rosé

Bestellen

Wijn-spijscombinaties

De heerlijke lichte zalmkleurige rosé van Chouchou combineert mooi met oesters. De expressieve geuren van rood fruit zoals aardbei en frambozen en tonen van perzik komen dan mooi tot hun recht en laten jouw gasten optimaal genieten van deze elegante, fruitige en verfrissende wijn.

Ook interessant voor jou